Tehetség szabadon? Tehetség szabadon!
Dátum: 2015-09-24
Forrás: Tehetseg.hu

A Magyar Templeton Program fő célja a magyar (magyarországi és határon túli) kivételes kognitív tehetségek fejlesztése és támogatása. A program kétszáz 10-19 éves feltörekvő tehetség és száz 20-29 éves már alkotó fiatal számára nyújt kivételes fejlődési lehetőséget. Ők a Magyar Junior Templeton Fellow-k.

A kísérleti program a Templeton World Charity Foundation finanszírozásával, a European Social Fund társfinanszírozásával és a MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) szakmai együttműködésével 2015. szeptember 15. és 2017. február 28. között valósul meg. A programra a Magyar Templeton Program honlapján keresztül 2015. szeptember 15-től 2015. október 20-ig lehet jelentkezni.

A jelentkezők beválogatása összetett, többlépcsős, sokoldalú rendszerben történik. A programba beválogatott összesen 300 Junior Templeton Fellow-nak a legkiválóbb és legsikeresebb magyar tudósok, üzletemberek és szakértők segítenek majd képzésekkel, mentorálással és számos más lehetőséggel, hogy kibontakoztathassák a bennük lévő tehetséget. Egyéni szükségleteikhez és a program lehetőségeihez rugalmasan igazított 1 éves fejlesztő és támogató programokban vehetnek részt. Soft skill képzések, személyiségfejlesztés, nyelvtanulási lehetőség, számítógépes ismeretek fejlesztése, pályaválasztási tanácsadás, külföldi utazások, ösztöndíjak, pénzügyi és vállalkozói és start-up képzések mellett a projekt lehetővé teszi, hogy a tehetségek részt vegyenek országos és nemzetközi tehetségnapokon, nyári kiválóságok táborban, társadalmi felelősségvállalásra nevelő programokban, ellátogathassanak innovációs és kutatólaboratóriumokba. A Junior Templeton Fellow-k segítséget kapnak tudományos kutatásaikhoz, írásaik, ötleteik terjesztéséhez, tudományos cikkek, írások publikálásához.

Szakmai és szociális fejlesztésüket a legkiválóbb mentorok, a ma kiválóságai segítik: a Magyar Tudományos Akadémia tagjai, kutatók, tudósok, egyetemi professzorok, az üzleti élet meghatározó szereplői.

A beválasztási folyamatban felfedezett, de a programból kimaradt fiatalok (2000+ fő) számos további, a MATEHETSZ által nyújtott tehetséggazdagító programba, előadásra kapnak meghívást. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a szakemberek további százötven hátrányos helyzetű, 5-8 éves kivételes gyermeknek is tehetséggondozó segítséget nyújtanak.

Kérjük, hogy látogasson el a tehetseg.hu oldalra, ahol további információkat is talál!